Το παγκόσμιο γεωπάρκο UNESCO Χελμού-Βουραϊκού γιορτάζει σήμερα μαζί με το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού.
Ο επιβλητικός ασβεστολιθικός όγκος του Χελμού είναι η καρδιά του γεωπάρκου μας. Πρόκειται για ένα μαγικό βουνό που συνδυάζει αρμονικά μοναδική γεωποικιλότητα (παγετωνικές αποθέσεις, καρστικά φαινόμενα, ρήγματα και πτυχές) και πλούσια βιοποικιλότητα (σημαντικά ενδημικά είδη που προστατεύονται από το δίκτυο Natura).
Η αισθητική του αξία αναδεικνύεται μέσα από το πυκνό δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης και τα επιβλητικά τοπία στις ψηλές κορφές του! Η ανθρώπινη παρουσία στη σκιά αυτού του επιβλητικού βουνού μετρά εκατοντάδες χρόνια όπως γίνεται αντιληπτό από τον μυθολογικό πλούτο της περιοχής.
Με αφορμή την Ημέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video που γυρίστηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού ΕΔΩ

Συμμετέχουν η κ. Ε. Κουμούτσου, Συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, κ. Α. Άγριος, Γενικός Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Παρουσίαση2