Στα πλαίσια του εορτασμού της διεθνούς ημέρας βουνού, το προσωπικό του γεωπάρκου μας, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Καλαβρύτων και πραγματοποίησε την εκπαιδευτική δράση «Ο Χελμός rock-άρει!»

Το όρος Χελμός (υψηλότερη κορυφή: Ψηλή Κορφή-Γεώτοπος 34, 2.355 μ) δεσπόζει στο κεντρικό τμήμα του γεωπάρκου επιδεικνύοντας τον ασβεστολιθικό του όγκο και τις απότομες πλαγιές του. Αυτές οι απότομες πλάγιες αποτελούν καταφύγιο για πολλά προστατευόμενα είδη της περιοχής. Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερωθούν τα παιδιά για τη σημασία της διεθνούς ημέρας βουνού, τι απειλεί τα βουνά γενικότερα και κατ’ επέκταση το Χελμό και ποιες δραστηριότητες πρέπει να αποφευχθούν ώστε είναι προστατευμένη η γεωποικιλότητα και η βιοποικιλότητα της περιοχής.

Μετά την παρουσίαση ζητήθηκε από τα παιδιά να γράψουν «Χαϊκού» για το Χελμό. Τα Χαϊκού είναι ιαπωνική ποιητική φόρμα που παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους. Είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο και συνήθως περιγράφει εικόνες της φύσης. Τα παιδία, με μεγάλη χαρά, έγραψαν στιχάκια με θέμα τους γεώτοπους του Χελμού σε συνδυασμό με τη βιοποικιλότητα.