Το γεωπάρκο μας μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς για την προστασία και ανάδειξη της γεωλογικής και όχι μόνο αξίας της περιοχής, επαναξιολογείται. Οι εντεταλμένοι αξιολογητές της UNESCO θα βρίσκονται στην περιοχή του γεωπάρκου την εβδομάδα μεταξύ 17-21 Ιουλίου 2023.
Την Δευτέρα 17/7/2023, στις 18.00 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια συνάντηση της αξιολόγησης όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό οι τοπικές αρχές και θα παρουσιαστεί το γεωπάρκο και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα ακολουθήσει γνωριμία με τους αξιολογητές και συζήτηση! Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο και θα ήταν χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας και σε αυτήν την προσπάθεια!
Το γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού εντάχθηκε στο πρόγραμμα της UNESCO το 2015, εξαιτίας ενός συνδυασμού ποικιλόμορφων γεωλογικών, φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων που του χαρίζουν τον μοναδικό χαρακτήρα του. Προκειμένου να κρατήσει την μοναδική σφραγίδα πιστοποίησης της UNESCO που το κάνει γνωστό διεθνώς αξιολογείται κάθε 2 ή 4 χρόνια! Αξιολογήθηκε τελευταία φορά το 2019 και του αποδόθηκε η λεγόμενη πράσινη κάρτα. Παρέμεινε στο δίκτυο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ευελπιστούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτήν την φορά! Η γνώμη της τοπικής κοινωνίας μας είναι απαραίτητη!
Σας περιμένουμε!
epanaxiologisi